Skip to content
Van Geloven staat bekend om hun aanbod van een uitgebreid assortiment snackproducten bestaande uit onder anderen Mora, Van Dobben en Kwekkeboom. In 2015 is McCain mede-eigenaar geworden van Van Geloven. Om in de groeiende vraag te blijven voorzien is besloten een aantal fabrieken consolideren en uit te breiden om zo schaalvoordeel te behalen en productieprocessen te optimaliseren.

De uitdaging

In Tilburg lag de uitdaging om twee Van Geloven fabrieken samen te voegen tot één grotere, om zo de productiecapaciteit uit te breiden en te optimaliseren. Om ervoor te zorgen dat het productieproces kort stil staat, kon tijdens de verbouwing het primaire proces voor maximaal 4 weken stil liggen. Vanuit de opdrachtgever lag de harde eis om het productieproces minimaal stil te leggen (maximaal 4 weken) en geen hinder te veroorzaken voor de dagdagelijkse werkzaamheden. Het korte tijdsbestek waarin het bouwproces kon plaatsvinden vroeg om een hoog niveau van interactie van werkzaamheden en mensen – en dat in een beperkte fysieke productieruimte. Critical Minds is benaderd om te ondersteunen in het neerzetten van een integrale bouwplanning tussen de verschillende lopende projecten en deelprojecten.

De oplossing

De oplossing lag vervolgens in het bij elkaar krijgen van verschillende aannemers om consensus te krijgen over een specifieke planning. In vier weken tijd moest met honderd mensen samen een fabriek verbouwd worden. Met behulp van een pull planning heeft Critical Minds onder andere:

 • De scope van het project en knelpunten inzichtelijk gemaakt;
 • Een gedetailleerde planning opgezet;
 • Verbeterde afstemming tussen project en productie gerealiseerd;
 • Ondersteuning verleend op projectbeheersing binnen verschillende restpunten.

Gedurende de meest intense weken van het project werd gewerkt met een dagstart om de voortgang en uitdagingen te bespreken van het project. Op deze manier werd op dagelijkse basis inzicht gecreëerd in de werkzaamheden en eventuele knelpunten. Naast de introductie van de pull planning voor de uitvoer van de bouwwerkzaamheden, is een basis gelegd voor een strategisch overkoepelende project planning. Dit resulteerde in:

 • Inzicht in interacties tussen de verschillende delen van het project waardoor problemen eerder konden worden voorzien;
 • Verbetering van de communicatie tussen de verschillende betrokken partijen.
Critical Minds
Critical Minds
Critical Minds

Resultaten

 • Een succesvolle verbouwing tijdens de zomerstop dankzij betrokken aannemers;
 • Meer en eerder inzicht in tegenslagen;
 • Betere afstemming tussen project en productie waarbij planning als communicatiemiddel tussen de verschillende afdelingen fungeert.

Laat ook jouw projecten & organisatie excelleren

Neem contact op voor een gratis analyse en ga voor resultaat!

 • Verkorte doorlooptijden van projecten en processen
 • Continu verbeteren in een lerende organisatie
 • Gedrag en leiderschap in lijn met je doelen

Naast Van Geloven gingen deze klanten jou voor