Skip to content

Dit kan je van Critical Minds verwachten

Efficiënter werken en maximaal potentieel benutten!

Critical Minds maakt het verschil in organisatie inrichting

Behaal successen met een doordacht inrichtingsplan

Een goed gestructureerde organisatie-inrichting realiseren binnen jouw organisatie, afgestemd op de behoeften van alle betrokkenen én binnen de toegewezen middelen? Dat kan een flinke uitdaging zijn. Onze Critical Minds hebben de expertise en richten hun focus op het effectief ontwerpen van organisatiestructuren om organisaties te helpen met het behalen van de organisatiedoelen. Door een inrichtingsplan voor jouw organisatie op te stellen, leiden wij je tot procesoptimalisatie en het behalen van maximale prestaties binnen een competitieve markt. 

Wil je meer weten hoe onze Critical Minds kunnen helpen met jouw organisatie inrichten?

Critical Minds
Sales Accountmanagement Team Business Developer - Critical Minds
Critical Minds

Critical Minds zorgt ervoor

Altijd een passend inrichtingsplan voor elke organisatie

Critical Minds is de partij die jou kan helpen door:

  • De bedrijfsdoelen en behoeften analyseren en in kaart brengen;
  • Workflows te optimaliseren en processen efficiënter in te richten;
  • Verbeterde besluitvorming;
  • Een passende organisatiestructuur in te richten.

Aan de slag met jouw organisatie inrichten?

Wil jij de organisatie inrichting van jouw bedrijf verbeteren en daarmee een efficiëntere manier van werken creëren? Wij vertellen je graag meer over een inrichtingsplan voor een organisatie opstellen en hoe je dit kunt implementeren én de prestaties maximaliseert. Ontdek de mogelijkheden voor jouw organisatie!

Zet stappen

Hoe wij tot een succesvolle implementatie van een inrichtingsplan komen

Met onze jaren ervaring in Lean werken, projectmanagement en organisatie ontwikkeling, kunnen we snel stappen zetten voor jouw organisatie. Om tot een inrichtingsplan te komen en daarmee de maximale potentie te bereiken, maken wij gebruik van de volgende inrichtingsprincipes voor jouw organisatie.

Inzicht

Om een goed beeld te krijgen van de huidige organisatie inrichting en hoe deze ervaren wordt, maken we graag gebruik van interviews. Niet alleen het management komt aan bod, maar juist ook de mensen die onderdeel zijn van de huidige inrichting. Aan de hand van deze interviews doen we een analyse en geven we op basis van onze ervaring enkele opties voor het inrichten van  jouw organisatie. Onze focus ligt hierbij voornamelijk op (het combineren) de volgende organisatiestructuren; de projectorganisatie, matrixorganisatie en de  de proces gebaseerde organisatie.  

Critical Minds

Het implementatieplan

Samen met het management wordt er een nieuwe of aangepaste organisatiestructuur vastgesteld. Op basis hiervan kan een plan gemaakt worden om van de huidige naar de nieuwe situatie te bewegen. Het maken van dit veranderplan wordt gefaciliteerd door Critical Minds en in het plan wordt er veel aandacht besteed aan de daadwerkelijke effecten die er in praktijk zullen plaatsvinden. 

Critical Minds

Aandacht voor de nieuwe werkwijze

Als het moment daar is dat de structuur daadwerkelijk wordt doorgevoerd, is het tijd om met elkaar te oefenen. Nieuwe overlegvormen, besluitvorming en afstemming zijn allemaal zaken die aan bod komen. Critical Minds begeleidt de teams en/of afdelingen in praktijk (bijvoorbeeld tijdens vergaderingen) om de nieuwe structuur vast te houden. In deze fase is het belangrijk om ook echt te leren met en van elkaar hoe de nieuwe structuur voor het meest positieve effect zal zorgen.

Critical Minds

Zonder zijwieltjes

Als er voldoende geoefend is en de afdelingen en teams het gevoel hebben dat de nieuwe structuur werkt, is het tijd om afscheid te nemen. Dit doen we niet voordat de verantwoordelijkheid van de nieuwe werkwijze op een juiste manier is belegd binnen de organisatie.

Critical Minds

En nu is het tijd voor jou

Aan de slag met jouw organisatie inrichten!

Wil je meer weten over de organisatie inrichtingsprincipes?  Of ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen en hoe we kunnen bijdragen aan specifiek jouw organisatie inrichten? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bedrijven waar wij al projecten hebben geoptimaliseerd!

Benieuwd naar wat wij daar gedaan hebben? Lees de klantcases

Critical Minds Toolbox, bestaat uit een breed spectrum van expertises.

Dit doen we nog meer. Altijd op maat en voor elke branche!