Ga naar de inhoud
First impressions matter

Op een winterse maandagmorgen rijd ik de snelweg af en word ik omringd door een oase van weiland, water en dorpen. De ochtendzon schijnt mooi op een voormalig gemeentehuis, nu het hoofdkantoor van Critical Minds. Het glas in lood is het eerste dat mij opvalt, een karakteristiek gebouw in het middelpunt van het dorpje Kamerik. De rondleiding van talentmanager Laura verrast mij: een blauwe keuken, in de kelder een pingpongtafel en een fitnessruimte, een meditatieruimte, een raadzaal met glas in lood, omgebouwd tot vergaderruimte en een boekenkast gevuld met boeken over persoonlijke ontwikkeling, projectmanagement en ondernemerschap.

De eerste twee weken

Starten bij Critical Minds betekent dat de eerste twee weken jouw agenda volgeboekt staat met meetings over het bedrijf en de inhoud van de werkzaamheden, en opvallend is mijn roodgloeiende telefoon met collega’s die “even” willen kennismaken. Als kers op de taart mocht ik in de eerste week gelijk bij het kennisdiner aanwezig zijn: digitaal een 3-gangen diner koken met tussendoor interessante onderwerpen om kennis te delen over werken bij Critical Minds.

Een greep uit mijn agenda items:

  • Uitleg propositie en methodieken van Critical Minds
  • Documentaires kijken van Ricardo Semler
  • Potje pingpong
  • Introducties markt teams (e.g. jachtbouw)
  • Trainingen: MS Projects, Finance, Project Planning
  • Wandelen in de weilanden rondom Kamerik
  • Introductie over het 2-jarig opleidingsprogramma WISE
Je weet niet beter

De afgelopen weken kreeg ik vaak vragen over hoe ik het zou vinden om in deze tijd te starten bij een nieuwe werkgever. Mijn insteek was: “Ik weet niet beter, ik heb het kantoor niet meegemaakt waar het bruist van de energie en de mensen.” Hoe waar dat ook is, geloof ik dat ik tijdens mijn eerste twee weken juist het gevoel wat bij zo’n sfeer hoort heb meegemaakt. Juist in een tijd waar ontmoetingen en contact niet vanzelfsprekend zijn voelt dat bij Critical Minds wel zo; ik ben in een warm bad terecht gekomen!