Ga naar de inhoud

Een paar dagen voor mijn start bij CM werd de eerste Corona besmetting in Nederland vastgesteld. In mijn geboortedorp nota bene, toch voelde het nog steeds ver weg. Mijn eerste werkdag begon ik dus ‘gewoon’. Corona werd echter al snel het gesprek van de dag en het kwam steeds dichterbij.

Wat heeft werken op afstand voor gevolgen?

Ook binnen Critical Minds moesten we het gesprek aangaan over eventuele maatregelen en deze hadden als gevolg dat mijn inwerktraject op afstand voortgezet moest worden. Best spannend, want hoe gaat dat dan en wat voor gevolgen heeft dit voor mij? Daar heb ik eerlijk gezegd ook even van wakker gelegen.

Bijna alles is mogelijk

Uiteindelijk nergens voor nodig; Mijn collega’s straalden rust uit, er was vertrouwen en je raakt ongelooflijk snel gewend aan de veranderingen. Bellen zonder beeld is ineens vreemd en het maakt blijkbaar ook niet meer uit hoe je haar zit. Een hele dag training op afstand? Het kan, het was leuk en ik had aan het einde van de dag (naast vierkante ogen) meer energie dan aan het begin van de dag. Uiteraard mis je de dynamiek zonder het fysiek samenzijn, maar praktisch is bijna alles mogelijk.

Een geslaagde onboarding

Deze tijd biedt bovendien kansen voor onboarding. Het gaat namelijk om het maken van een eerste verbinding met elkaar. De dagelijkse hectiek valt voor veel mensen nu even weg, de drang naar onderliggende verbinding komt naar boven en er ontstaat saamhorigheid. Ook op afstand kan deze betrokkenheid tot stand komen. Ondanks de omstandigheden voel ik echt al verbinding met Critical Minds. Mijn onboarding is dus geslaagd!

– Thomas van Dijk –

Lees hier alle artikelen uit onze Corona vs. Werkgeluk Nieuwsbrief: