Ga naar de inhoud
Wat betekent ondernemen bij CM voor jou?

Vooral de ruimte en mogelijkheden om mijn vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld op organisatorisch vlak en op het gebied van sales. Het geeft het werken een extra dimensie omdat ik naast de opdracht bij de klant ook mee mag bouwen aan de groei van Critical Minds.

Wat doe je qua ondernemen bij CM en hoe vul je het praktisch in?

In het begin had ik naast het werk bij de klant (36 uur per week) het WISE trainingstraject (het intern opleidingstraject Critical Minds) , vergaderingen voor team OME (Offshore, Maritime & Energy) en eens in de twee weken op de CM-dag onze plenaire vergadering. Toen Janne met zwangerschapsverlof ging heb ik haar, eerst tijdelijk en bij haar terugkeer uiteindelijk definitief, opgevolgd als sales lead van OME. Per september werk ik 32 uur per week voor de klant en houd ik 8 uur voor interne werkzaamheden over.

Binnen sales focus ik mijzelf op lauwwarme acquisitie. Middels een marktanalyse brachten wij relevante partijen in kaart en eens in de twee weken op woensdag benaderen we die tijdens de sales belronde. De andere woensdagen plan ik zo veel mogelijk de daaruit voortgekomen gesprekken in. Daarnaast ben ik met nog drie interne projecten bezig: ik help bij de organisatie van ons lustrum (10 jaar CM) waarbij we in onze kelder een bierbrouwerij gaan starten, onze sportruimte opknappen en met o.a. Bas, Marise en Thomas maak ik een podcast.

Wat vind je het leukst en waar liggen je uitdagingen?

Het interessantst vind ik sales. Het is uitdagend, doordat er constant vraag is naar nieuwe opdrachten. Daarnaast draagt het structureel bij aan zowel team OME als CM algemeen. Binnen sales werk ik met veel collega’s samen: met de sales leads van andere teams en met de Critical Minds die bij de nieuwe opdrachten aan de slag gaan.

Ik vind het lekker om me daarnaast ook op losse projecten te kunnen storten, zoals de bierbrouwerij, de sportruimte en de podcast. Ik hou van afwisseling; het kickstarten van nieuwe projecten geeft mij energie. Mijn uitdaging ligt in het afronden en gelukkig word ik daar steeds beter in!

Wat heb je bij CM geleerd op het gebied van ondernemen?

Dat het bij sales belangrijk is om er structureel energie in te blijven stoppen. Als ik niet tweewekelijks de telefoon oppak en 5-7 mensen bel, dan droogt het op een gegeven moment op. Als ik het wél volhoudt, dan komen er mooie resultaten: we genereren meer naamsbekendheid en worden daardoor vaker zelf benaderd. Ook heb ik geleerd dat het oké is om tegen klanten te durven zeggen dat zij onze hulp op dit moment níét nodig hebben.

Wat zijn je plannen voor de toekomst op het gebied van ondernemen?

Ik wil mij graag verder ontwikkelen als sales lead. Daarnaast wil ik de kortere projecten zoals nu de sportruimte of bierbrouwerij blijven doen en daar mijn collega’s in meenemen. Ik denk dat de verbinding tussen mensen uit verschillende teams heel waardevol is.

Wat zijn je tips voor young professionals die overwegen om bij CM te solliciteren?

Mijn advies is tweeledig: Ja, het ondernemen moet echt bij je passen. Nee, je hoeft niet bang te zijn als je er weinig of geen ervaring in hebt. Zeker voor net afgestudeerden is er de ruimte om veel te gaan proeven in de eerste twee jaar bij CM. Je moet wel nieuwsgierig en leergierig zijn: nieuwe dingen willen ontdekken, ze willen begrijpen en beheersen. Als je dat hebt, samen met een kleine portie zakelijk lef, dan krijg je hier een hele mooie kans om jezelf op verschillende vlakken verder te ontwikkelen.

Kom eens kijken op een inhousemiddag. En wees niet bang om de telefoon op te pakken als je meer wilt weten.