Ga naar de inhoud

Korte tijd geleden maakte Meike Broenink kennis met de projectmethodiek Lean. Ik tref haar thuis in Leiden. ‘’Het begon allemaal klein, hier en daar wat dingetjes efficiënter maken, weet je wel. Maar inmiddels speelt het best een grote rol in ons leven, hè schat?’’ Haar vriend knikt en wijst me op de afwezige voordeur, die hebben ze ‘’eruit gesloopt’’.

‘’Tja’’, zegt Meike, ‘’als je op een gegeven moment in de gaten hebt dat je soms wel drie keer op een dag dat ding open en dicht doet – en dan heb ik het nog niet eens over het gehannes met sleutels gehad – dan ga je toch wel bij jezelf te rade: kan dit efficiënter?’’

Toen de voordeur er eenmaal uit was ging het heel hard, volgens Meike. ‘’Je merkt gewoon dat je tijd overhoudt op een dag. Dat vinden wij best wel waardevol, mijn vriend en ik. Kijk, daarom staat ons bed sinds vorige week in de badkamer, dat is zóveel sneller in de ochtend. Tuurlijk, voor mijn vriend was het de eerste dagen best wennen ‘s ochtends, want ik sta altijd veel eerder op dan hij. Als het bed dan nat wordt of ik sta mijn haar te föhnen terwijl hij probeert te slapen, dan vindt hij dat soms lastig. Maar inmiddels snapt hij ook wel dat een wandeling van de slaapkamer naar de badkamer, dag in dag uit, nergens op slaat.’’

Dat Meike en haar vriend nog lang niet zijn uitgeleand, dat moge duidelijk zijn. ‘’Volgende week hebben we een afspraak met een aannemer, voor een ‘garage en suite’, dan douche je de avond van tevoren en stap je de ochtend erna zo vanuit je bed de auto in. Dan heb je het dus over max een kwartier tussen je wekker en je mail openen hè’’, vertelt Meike trots.

En dan nu even serieus. Dit is wat wij kunnen doen om jouw organsiatie efficiënter te maken. Zoals we dat bijvoorbeeld voor Allseas hebben gedaan.